Start - Boende i Spanien - Rörelse i Spanien - Hyra boende - Golf - Service - Flytthjälp - Om Spanien - Kontakt

Admin

Svenska English Español Deutsch

Boende i Spanien

EN SKÖN PLATS I SOLEN!

Drömmer du om att bo i Spanien kortare eller längre perioder?

Kontakta oss så är du närmare drömmen än du tror.  Vi hjälper dig att hitta ett boende som passar just dina krav.  Vi är bosatta och etablerade i Spanien sedan flera år, talar spanska och samarbetar med flera olika mäklare. Vår ersättning får vi från våra samarbetspartners så du som kund får inga extrakostnder av att använda våra tjänster. Det kan däremot vara skönt att ha en svensktalande person med i processen att köpa något i Spanien.

Vi har även en "after sale" service där vi erbjuder vår hjälp att åka runt med kunder att köpa vitvaror, möbler, inredning etc.

Vill ni bygga om, renovera, måla etc så har vi hantverkare till detta.

Köp / Installation av TV , A/C, Internet ordnar vi.

Detta gäller även de som inte köper av oss.

Även här så underlättar att ha någon med som talar Spanska.

Utbudet är stort just nu, så passa på att se dig omkring bland fantastiska hus vid havet eller golfanläggningar.  Berätta för oss om hur du vill bo:

  • känna havsbris
  • nära till golfbanor
  • tillgång till pool
  • stort eller litet hus
  • terrass
  • trädgård
  • parkering
  • hyra ut när du själv inte är där

Klicka här för mer info om att köpa i Spanien!

Webbkameror & Väder

Alicante
Torrevieja
Benidorm

Solen och värmen finns här och det finns boende som passar alla!

Du har stora valmöjligheter och kan göra fynd i Spanien nu.

Klicka på bilderna nedan för att se vårt utbud!



FinansieringQuiet Coast har nu möjlighet att erbjuda köpare av fastighet i Spanien kontakt med långivande bank.
Kontor finns i Alicante samt Costa del Sol.
Ansökningshandlingar samt all nödvändig information har vi.

 

Artikel i Sydkusten 2014-03-18

Utlänningar köper hälften av alla sålda bostäder

MÁLAGA Hälften av alla sålda bostäder på Costa del Sol förra året köptes av utlänningar och efter britterna var svenskarna de flitigaste köparna.

En rapport från den provinsiella byggföreningen uppmärksammar att andelen utländska husköpare är den största någonsin. Av de 9 526 bostäder som såldes i Málagaprovinsen förra året hamnade 4 640 i utländska händer. Under de goda åren före krisen stod utlänningarna för omkring en tredjedel av husköpen.

Britterna fortsätter att vara den största köpgruppen, men efter dem kommer svenskar, belgare och norrmän. Dessa köper mer än tidigare starka marknader som den franska, tyska och även den ryska.

 

Artikel Dagens Nyheter 2014-02-22

llt fler svenskar köper semesterboende i Spanien. Mest ökar intresset för Costa Blanca på sydostkusten. ”Snittåldern på köparna har minskat betydligt”,

Allt fler svenskar köper semesterboende i Spanien. Mest ökar intresset för Costa Blanca på sydostkusten. ”Snittåldern på köparna har minskat betydligt”, säger mäklaren Daniel Nilsson.

Förra året köpte 1.959 svenskar hus eller lägenhet i Spanien, en ökning med 68 procent jämfört med året innan. Enligt siffror från den spanska inskrivningsmyndigheten Registradores innebar det att svenskar stod för 5,6 procent av de utländska köpen, uppger Fastighetsbyrån.

Intresset för Costa Blanca, som är känt för sina många soldagar, växer mest. Området omfattar städer som Benidorm, Alicante och Torrevieja. De flesta köpare vill ha mindre lägenheter med två sovrum.

Ca 90 procent är ute efter semesterboende, inte för att flytta ned permanent,
Dessutom har snittåldern på köparna sjunkit kraftigt. Åldersgruppen 55 plus har blandats upp med barnfamiljer.

Den ökande försäljningen bland annat på att bostäderna blivit billigare. I spåren av eurokrisen har Spanien drabbats av fallande bostadspriser. Prisfallet var som störst 2010–2011, enligt Fastighetsbyrån.

Intresset har även ökat i takt med att bostadsstandarden höjts samt att fler flighter gjort det lättare att ta sig ned till Spanien.

 

Artikel Sydkusten 2014-02-05

Svenska husköp i Spanien ökar fortsatt

FÖRETAGSNYTT De sjunkande fastighetspriserna i Spanien gör att intresset hos inte minst svenska köpare fortsätter att öka kraftigt. Under 2013 steg försäljningen till svenskar enligt preliminära siffror med 56 procent.

Enligt värderingsföretaget TINSA har de spanska bostadspriserna sjunkit med 8,3 procent under 2013. Ackumulerat sedan 2007 är nedgången i Spanien på 38,5 procent, vilket motsvarar prisnivån i slutet av 2003. På vissa av de orter som är mest intressanta för svenskar har priserna närmast halverats, sedan pristoppen 2007.
Siffrorna anger prisutvecklingen de senaste tolv månaderna, samt inom parentes sedan 2007.

Costa Blanca: -3,1% (-40,2%)
Costa del Sol: -7,8% (-47,1%)
Mallorca: -2,3% (-30,4%)
Kanarieöarna: -3,5% (-34,7%)
Barcelona/Costa Brava: -11,5% (-49,1%)

Prisraset bromsas
Nu bromsas prisraset på fastigheter ned.
Visserligen fortsatte priserna att sjunka i hela Spanien förra året. Vi ser dock att på marknader där utlänningar är starkast representerade, som Costa Blanca, Mallorca och Kanarieöarna, har prisnedgången stannat upp betydligt mer än rikssnittet.
 

Procentandelen skandinaver som köper en bostad i Spanien växer för varje år skriver en av Spaniens största affärstidningar Expansíon. De områden som lockar flest skandinaviska köpare är Costa del Sol och Costa Blanca.

Mellan åren 2008 och 2010 ökade antalet svenska köpare med 138 procent. Objekt som lockar svenskar är bostäder med två sovrum och terrass för 160.000 euro.

”Svenskarna har köpt i Spanien sedan 1970-talet men jag tror att intresset aldrig har varit större. Prisfallet har öppnat upp marknaden för nya köpare som tidigare inte hade råd att köpa en bostad i Spanien

Det är klimatet och livskvaliteten som lockar svenska köpare till främst Torrevieja, Nerja, Marbella och Fuengirola.

Enligt uppgifter från Consejo General del Notariado ligger genomsnittspriset på 252.766 euro när svenskar köper ett andra hem under den spanska solen. Fram till juli 2012 köptes 1.500 bostäder av svenskar vilket kan jämföras med 2.971 köp under 2011.

Priserna skiljer sig åt beroende på plats och läge. I Torrevieja ligger genomsnittspriset på 114.000 euro medan Nerja redovisar 245.000 euro.

2013-01-29

Artikel Sydkusten 2012-12-15

Allt fler utlänningar köper bostad i Spanien

EKONOMI Antalet utländska köpare av bostäder i Spanien ökar.

De sjunkande fastighetspriserna lockar allt fler utländska investerare och noterar fem raka kvartal med stigande siffror. Under årets tre första kvartal var försäljningen till utlänningar 8,7 procent större än under samma period förra året.

Det är främst kustområdena som lockar flest utländska köpare. Överlägset flest väljer Costa Blanca, som noterade 2 501 fastighetsaffärer mellan januari och september i år. På andra plats hamnar Málaga med 1 111 försäljningar, följt av Barcelona (692) och Balearerna (605)

Artikel i Svenska Dagbladet  2012-12-13

Bostad i solen lockar

Drömboende Intresset för att köpa bostad utomlands är större än någonsin. De flesta köparna i Sverige riktar blickarna mot Spanien.

Bara i Spanien har priserna på bostäder gått ner med i snitt 30–40 procent sedan 2007. Orsaken är förstås att den inhemska efterfrågan minskat, säger hon och tillägger:

–Men priserna varierar mycket mellan olika delar av landet och även inom samma område kan prisskillnaderna vara stora. Men trots att de mest attraktiva objekten inte sjunkit lika mycket som snittet är det absolut köpläge för svenska spekulanter nu.

Hetaste landet är just Spanien, där främst Costa Blanca och Costa del Sol lockar. Även Mallorca och Kanarieöarna drar allt fler svenska husköpare till sig.

 


Artikel i Sydkusten 2012-11-17

Försiktig vändning på fastighetsfronten

EKONOMI Antalet fastighetsaffärer ökade i september för andra månaden i rad.

Ökningen jämfört med samma månad förra året var visserligen på bara 0,9 procent, men det är andra månaden som siffrorna är positiva, efter 17 månaders nedgångar. Totalt såldes 25 985 fastigheter, av vilka 49,1 procent av nybyggen.
Procentuellt ökade försäljningen av begagnade fastigheter mest.


Köpläge på semesterboende i Spanien

ARTIKEL I SVENSK DAGSPRESS 2012-05-26

Krisen har slagit hårt mot Spanien.

Nu går det att fynda hus och lägenheter i landet, skriver Dagens Nyheter.

– Priserna har rasat. Den spanska Medelhavskusten har en varm plats i svenskarnas hjärtan och många tar nu chansen att förverkliga drömmar om ett eget boende.

Dagens Nyheter uppger att utbudet är stort och att priserna gått stadigt nedåt de senaste åren.

Orsaken är till stor del den ekonomiska krisen.

– Kronan har aldrig varit starkare och priserna har rasat med 30 till 40 procent de senaste åren.

Ökad försäljning

Mäklare vittnar också om ökad försäljning.

Sedan 2009 har bostadsköpen trefaldigats, enligt statistik från Svensk Fastighetsförmedling.

Om botten är nådd vet ingen. Spanien kämpar fortfarande med stora ekonomiska problem och på lördagen kom information om att landets tredje största bank, Bankia, begärt 19 miljarder i stöd från staten.

Problemen gör att många drar sig för att köpa.

– Beslutsprocessen tar lite längre tid nu.




Quiet Coast S.L
Arne Hansson
Tel: 072-211 56 04
Tel: 0034-744 632 917
E-post: info@quietcoast.eu
Spanskt org nr B93009785